Naša zgodba

Ko te družina postavi pred dejstvo: mi bi psa!!! In to ravno takrat, ko sta otroka že toliko odrasla, da mi ni bilo treba vedno tekati za njima in sem končno imela tistih svojih pet minut. Ampak, ker je bil tudi oči zraven, se je bilo treba zadeve nekako lotili, čeprav mi vse skupaj niti ni ravno dišalo, ne glede na njihove obljube, da bodo poskrbeli za vse in da meni ne bo nič treba…


Ja, kakšnega pa??? Ronija bi imeli. Roni je bil edini bokser, ki smo ga poznali in nas je seveda popolnoma navdušil – bokser pač. Torej smo pred 8 leti začeli iskati rumenega samca, po možnosti kupiranega, takega za na kavč. Preobrnili smo celo Slovenijo, vključili vse znance in neznance in nazadnje našli leglo v Novem mestu v psarni Suum Cuique. Vendar je bil rumen samec na žalost že rezerviran. Ampak nič hudega – ko smo si šli leglo ogledat, nas je navdušila majhna prikupna progica z imenom Athena, ki pa je tudi bila rezervirana. Seveda smo bili že pri ogledu kupljeni in prodani, ne glede na to, kako se bo vse skupaj izšlo. In izšlo se je super – čez nekaj dni nas je vzrediteljica poklicala in sporočila, da je Atenka lahko naša. In od takrat, pa do dneva, dokler ni mala kepica prišla k hiši, nismo kaj veliko spali, najprej od navdušenja, potem pa še od večjega navdušenja.Ne glede na to, da ni bila samček in da ni bila ne rumena, ne kupirana, smo še vedno ostali pri dejstvu, da mi pa ne bomo hodili na razstave … vse do nekaj mesecev naprej, ko je bila specialna letna razstava KLNB točno pred našimi vrati, na Otočcu. Seveda smo se jo udeležili in od takrat se je še marsikaj spremenilo v našem življenju.


Mala Atenka je kmalu postala moja senčka, moja prijateljica in moja sorodna duša – neverjetno kako hitro se človek lahko spremeni!!! Potrebuje pa samo bokserja. Ona se je učila od nas in mi smo se učili od nje, in vse bi bilo idealno, če se usoda ne bi odločila vmešati in nam vzeti našo punco, ko je imela komaj 21 mesecev. Vsega pa je bil kriv en sam majhen klop. Verjetno si lahko mislite, da se nam je življenje obrnilo na glavo. V hiši je bilo tako prazno, da je kar odmevalo, še otrok ni bilo slišati. Izguba nas je zelo prizadela, tako zelo, da smo se odločili, da smo zaključili s poglavjem pes pri hiši. Vendar pa se nikakor nismo mogli vrniti v normalno življenje, ni in ni šlo. Vsi so nam svetovali novega bokserja, jaz pa sem kar naprej jokala, da nočem drugega in da hočem Ateno nazaj. Seveda je bilo to nemogoče, kar sem čez čas ugotovila tudi sama.


Draga naša Athena, hvala ti za vse, nikoli te ne bomo pozabili! Naša psarna s ponosom nosi tvoje ime ATHENA'S DREAM! Za vedno boš v naših srcih!In začelo se je mrzlično iskanje novega bokserja, seveda s pomočjo prijateljev, ker nobeden od nas takrat ni mogel trezno razmišljati. Velika hvala Vesni Terzić, vzrediteljici naše Athenke, ki je našla našo bodočo pridobitev, malo progasto kepico z imenom Kinipela Von Lustig (val po Havajsko).
Čez dober mesec dni smo pripeljali domov Kinico. Male kepice smo se razveselili kot otroci. Seveda smo se pred tem še odpeljali 600 km, da smo si jo ogledali, predvsem pa si je nas dobro ogledala njena vzrediteljica, preden se je odločila, da jo lahko imamo.In je res prišla kot val ……. dobesedno razturila nas je! Lajala je od prvega dne, tretji dan je že na sedežno splezala, dol padala, boks zamenjala za wc, trmarila in nas ovijala okrog malega prsta. Še vedno včasih malce v šali, malce pa zares, rečem, da če bi bila naš prvi bokser, bi jo kar nazaj peljali. Ampak očitno smo to potrebovali, saj nas je popolnoma zaposlila in življenje je počasi steklo naprej. Nastopil je projekt hiša, Kinici se je pridružil rumen samček Pepe v.d. Burg Singidunum, ki smo ga dobili od prijateljev Vesne in Zorana Čurćić iz Srbije kot darilo za vselitev v novo hišo.Pa da ne bi več pisala o zarečenem kruhu, tudi druga je bila samička in progasta, seveda nekupirana, pa tudi na razstave smo hodili in na ta račun spoznali ogromno novih ljudi z isto ljubeznijo – bokserjem.


Naša naslednja družinska članica je postala Angel, samička iz našega prvega legla, nato pa se nam je pridružila še njena hčerka Cute.Vmes smo tudi izkusili kakšne prodane duše so bokserji – take, da večjih najbrž ni! Ker so bile razmere med Kinipelino gonitvijo nemogoče, bogi Pepe je kar hiral in cvilil ter zavijal kot volk, smo se odločili, da ga damo v varstvo mojim staršem. Vendar pa vsakokrat, ko smo ga šli iskat, to Kinici ni odgovarjalo (nosečniške muhe), zato smo njegovo vrnitev morali vedno znova prelagati. Tako se je zgodilo, da sta se starša navadila na njega in se odločila, da ga ne data nazaj. Pepe je postal Metličan in zdaj dela družbo moji mami, ki ji njegova družba pride še kako prav. Usoda? Verjetno ….. Seveda pa zelo rad pride pogledat punce, se pa tudi rad vrne domov, ker po nekaj dnevih norenja nedvomno potrebuje zaslužen počitek.Vsekakor moram poudariti, da je moja mama zelo pomemben član naše Athena's Dream družine, saj je njena pomoč nenadomestljiva: poskrbi za otroke, ko se mi potepamo po razstavah, poskrbi za pse, ko gremo na dopust in jih ne moremo vzeti s sabo, nenadomestljiva pa je tudi pri mladičkih.


Poleg moje mame pa sta tukaj tudi moževa starša, ki »čuvata« punce dopoldne. Dedi jih sprehaja, z babico pa pridno kuhajo in počivajo. Jih moram pohvalit – v varstvu so najbolj pridne na celem svetu, posebej še Cute, ki jo pri 16 mesecih še fajn razganja. Tisti, ki nas poznate, dobro veste o čem pišem.


Torej, od kar je pred osmimi leti v naše življenje prišla prva bokserka, pa do danes, imamo pri hiši tri čudovite progice in občasno še enega rumenčka. Za vse to je poskrbela naša Atenka, ki nam je s svojim prihodom spremenila življenje in poskrbela, da smo se okužili z bokserjem.


V teh letih smo dosegli tudi nekaj razstavnih uspehov med katerimi bi poudarila tiste, ki so mi še posebej pri srcu:


 • 2007 – Athena, Slovenska in hrvaška prvakinja v lepoti
 • 2008 – Kinipela, Jahressieger Nemčije, 2. mesto
 • 2008 – Kinipela, Hrvaška mlada prvakinja
 • 2009 – Kinipela, Slovenska mlada prvakinja
 • 2009 – Pepe, Hrvaški mladi prvak
 • 2010 – Angel, CAC Sombor + specialna razstava, BIS PUPPY
 • 2010, 2012 – Angel, Najlepša samička slovenske vzreje
 • 2011 – Angel & Axel, Boxer derby Vršac, Najlepši vzrediteljski par
 • 2011 – Angel, Ravangrad boxer cup, Ravangrad winner (mlada klubska prvakinja, mlada prvakinja)
 • 2011 – Angel, Atibox Italija, 3. mesto
 • 2012 – Angel, Slovenska in hrvaška prvakinja v lepoti
 • 2012 – Kinipela, CAC Trbovlje, BOB
 • 2013 – Cute, Najlepša samička slovenske vzreje
 • 2013 – Cute, Srbska specialka, Letna mlada prvakinja, Klubska prvakinja
 • 2013 – Srbska specialka – Athena's Dream, Najlepša vzrejna skupina
 • 2013 – Slovenska klubska razstava: Angel Klubska prvakinja, Cute Mlada klubska prvakinja, Athena's Dream Najlepša vzrejna skupina
 • 2013 – Cute & Che, Poljska specialka, Najlepši par


Zelo ponosni smo na našega Cheja, ki je lani na Atiboxu zmagal v svojem razredu. Mislim, da so to sanje vsakega vzreditelja, a takrat, ko se ti to zgodi, tega sploh ne moreš dojeti. Poleg te zmage, pa je dosegel še veliko drugih, za kar gre zahvala njegovima lastnikoma Vesni in Aleksandru Terzić. Hvala! Hvala tudi za dolgoletno prijateljstvo in za sodelovanje v letu 2013, ki smo ga povezani v Team Athena's Dream & Suum Cuique preživeli zelo uspešno.Na Klubski razstavi 2013 v Železnikih pa nas je ravno tako zelo uspešno zastopala naša edina belčica COCOnut Athena's DreamUspešna pa je bila tudi Barby, ki je šla po stopinjah svoje mame in lani na CAC Trbovlje osvojila BOB in bila Najlepši pes Zasavja 2013.Najbolj pa punce uživajo na poligonu. In kot se za bokserja spodobi, so nore na obrambo. Za nami je že nekaj A in B-BH izpitov, pa tudi en C izpit ter IPO 1, na katerega sem še posebej ponosna, saj sva se z Angie močno trudili, da sva ga naredili, kajti pogoji so bili vse prej kot idealni. Toda, tako kot pravijo - kjer je volja, tam je moč!To je naša zgodba, zgodba Athena's Dream, ki se je pisala 8 let. Upam, da jo bomo še dolgo nadaljevali in uživali z našimi bokserji ter prijatelji bokseraši.ENKRAT BOKSER - VEDNO BOKSER!