V spomin

Dog walking

ATHENA SUUM CUIQUE, 25.01.2006 - 02.11.2007

Mlada prvakinja v lepoti Slovenije in Hrvaške

ATHENA, boginja miru in vojne, umetnosti in modrosti ter zaščitnica, vse to je bila naša Athena, naša prva boxerka, ki nam je popolnoma spremenila življenje še preden smo jo pripeljali domov. Na začetku je bilo res vojno stanje, saj je z majhnim kužkom, če se mu seveda dovolj posvetiš, dela ravno toliko kot z dojenčkom. In prav nič ni pomagala predhodna izkušnja z dvema otrokoma. Vendar je kmalu nastopilo obdobje miru in zadovoljstva pa tudi vedno novih presenečenj.

Nikoli ne bomo pozabili njenih pozdravov ob prihodu domov, njenega repkanja in veselega skakanja ob katerem si vedno pozabil vse probleme, ki jih je prinesel dan. Vedno je točno vedela kaj in koliko ji pripada ter kdaj so na vrsti sprehodi s katerimi smo si tudi mi polnili baterije. Med vsemi temi potrebami je bila hrana vedno na zadnjem mestu - na tem področju bi skoraj lahko diplomirali.

Bila je zvita kot lisička, ovijala nas je okrog malega prsta, mi pa smo se ji pustili, saj smo v tem uživali ravno tako kot ona.

Vendar je življenje pokazalo zobe ravno takrat, ko nam je bilo najlepše. Zaradi bolezni se je v trenutku vse spremenilo. Naredili smo vse kar je bilo v naši moči, da bi ji pomagali, da bi jo ozdravili, vendar žal ni nič pomagalo. Bolezen je napredovala zelo hitro, izgubili smo jo, ko je bila stara samo 21 mesecev.

Ob njeni izgubi smo znova spoznali, da nobeno življenje ni večno, da je treba uživati prav vsak trenutek, ki ga imamo na razpolago, da je treba čim več časa preživeti s svojimi bližnjimi, prijatelji, se žrtvovati za njih in tega nikoli ne obžalovati, da v življenju ne smemo odlašati z nobeno odločitvijo, da vse kar lahko narediš danes, nikakor ne puščaj za jutri, ker nikoli ne veš kaj bo jutri, da je treba vedno upati na dobro, misliti na dobro in živeti dobro ter da smo vse življenje na preizkušnji ... in še in še. To so v glavnem same vsakdanje stvari, na katere zaradi preobremenjenega življenjskega ritma vse pogosteje pozabljamo.

Res je bila prava Athena, prava boginja, ki nas je zaznamovala brez povratka nazaj. Za nas obstaja življenje pred Atheno in po njej. Postavila je mejnik, ki bo ostal za večno.

Pravijo, da si psi izbirajo lastnike in ne obratno, da mora preskočiti iskrica ..... pri nas je preskočila, saj smo šli po rumenega samčka, domov pa odšli s progasto samičko.

In če si nas res izbirajo, potem upam, da nam je bila namenjena zato, da bo njeno kratko življenje preživeto kar se da lepo in napolnjeno z ljubeznijo.

Nikoli je ne bomo pozabili, za vedno bo ostala z nami v naših srcih.

V spomin na njo in v zahvalo za vse trenutke, ki smo jih preživeli z njo, smo poimenovali našo psarno ATHENA'S DREAM.

Suzana, Marko, Špela in Nejc